Komparace sazeb ekologických daní v zemích EU - Livora, Tomáš (2013)
Cílem této práce je komparace sazeb ekologických daní v zemích EU. Teoretická část práce se věnuje především druhům a předmětům těchto daní a dále teorii dvojí dividendy. Další kapitola popisuje harmonizaci ekologických daní, ke které dochází pomocí směrnic EU. Praktická část se zabývá analýzou příjmů a sazeb ekologických daní. Pomocí komparace sazeb daně v čase tato práce zkoumá, zda členské státy EU dodržují harmonizační předpisy či nikoliv.