Komparace sazeb ekologických daní v zemích EU - Livora, Tomáš; Zídková, Hana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této práce je komparace sazeb ekologických daní v zemích EU. Teoretická část práce se věnuje především druhům a předmětům těchto daní a dále teorii dvojí dividendy. Další kapitola popisuje harmonizaci ekologických daní, ke které dochází pomocí směrnic EU. Praktická část se zabývá analýzou příjmů a sazeb ekologických daní. Pomocí komparace sazeb daně v čase tato práce zkoumá, zda členské státy EU dodržují harmonizační předpisy či nikoliv.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses