Komparace úvěrového rizika USA a Číny - Vorel, Zdeněk (2013)
Obsahem diplomové práce je komparace úvěrového rizika USA a Číny. Jsou v ní popisovány jednotlivé faktory, které do značné míry mohou ovlivnit stupeň kreditního rizika zemí v rámci celosvětového srovnání. V teoretické části je věnována pozornost i úloze ratingových agentur v procesu tvorby ratingu. Cílem této práce je popis a srovnání faktorů úvěrového rizika na příkladu konkrétních ekonomik USA a Číny za období 2000 až 2011 prostřednictvím tabulek a grafů znázorňujících jejich vývojové trendy.