Komparace úvěrového rizika USA a Číny - Vorel, Zdeněk; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Obsahem diplomové práce je komparace úvěrového rizika USA a Číny. Jsou v ní popisovány jednotlivé faktory, které do značné míry mohou ovlivnit stupeň kreditního rizika zemí v rámci celosvětového srovnání. V teoretické části je věnována pozornost i úloze ratingových agentur v procesu tvorby ratingu. Cílem této práce je popis a srovnání faktorů úvěrového rizika na příkladu konkrétních ekonomik USA a Číny za období 2000 až 2011 prostřednictvím tabulek a grafů znázorňujících jejich vývojové trendy.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses