Ženy v české politice po roce 1989 - Dušková, Štěpánka; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Reschová, Jana, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá politickou reprezentací žen v České republice po roce 1989. Práce je rozdělena do tří kapitol, z nichž první podává teoretický základ zastoupení žen v politických funkcích, popisuje bariéry vstupu žen do politiky a nástroje, jež je možné použít pro regulaci jejich počtu. Druhá část popisuje na základě statistických dat zastoupení žen v české politice v období od roku 1989 dodnes na všech úrovních státní správy a v Evropském parlamentu. Jsou zde také popsány stávající aktivity na podporu zvýšení reprezentace žen. Poslední část se zabývá postojem českých politických stran k problematice a to na základě analýzy stranických dokumentů, jejíž výsledky jsou následně porovnány s reálným politickým zastoupením za dané politické subjekty, počtem žen v jejich členských základnách, ve vedení stran a na kandidátních listinách.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses