Diplomatický protokol - Lukovicsová, Nicola (2013)
Bakalářská práce s rozšířeným názvem "Společenské chování, obchodní a diplomatický protokol jako nová kapitola jednotné protokolární praxe v České republice" se zaměřuje na problematiku chybějící kapitoly o etiketě a společenských způsobech v jednotné protokolární praxi v České republice. Cíl této práce je převážně rozšířit a prohloubit znalosti o etiketě mezi diplomaty, obchodníky i laickou veřejnost a upozornit na nedostatky v jednotné protokolární praxi ČR. První kapitola se zaměřuje na protokolární praxi Ministerstva zahraničních věcí ČR. Hlavní část práce pak rozvádí teorii a praxi písemného a osobního styku, oblékání a stolování.