Účtování a vykazování dlouhodobého majetku u účetních jednotek veřejného sektoru v České republice - Zelená, Michaela (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje účtování a vykazování dlouhodobého majetku u účetních jednotek veřejného sektoru v České republice. Celá práce se zaměřuje na obce. V práci se pojednává o definici veřejného sektoru a veřejné správy. Dále se zde popisují právní normy, kterými se obce musejí řídit, nebo které mohou samy vydávat. Základním tématem této práce je účtování a vykazování dlouhodobého majetku z pohledu obcí. Práce se v této části věnuje dlouhodobému nehmotnému a hmotnému majetku i jejich zvláštním kategoriím, což jsou drobný nehmotný a hmotný majetek a okrajově je zde zmíněn dlouhodobý finanční majetek. V aplikační části se věnuji městské části Praha 16, kde jsou zachyceny teoretické poznatky z praxe.