Účtování a vykazování dlouhodobého majetku u účetních jednotek veřejného sektoru v České republice - Zelená, Michaela; Svoboda, Michal, 1983-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje účtování a vykazování dlouhodobého majetku u účetních jednotek veřejného sektoru v České republice. Celá práce se zaměřuje na obce. V práci se pojednává o definici veřejného sektoru a veřejné správy. Dále se zde popisují právní normy, kterými se obce musejí řídit, nebo které mohou samy vydávat. Základním tématem této práce je účtování a vykazování dlouhodobého majetku z pohledu obcí. Práce se v této části věnuje dlouhodobému nehmotnému a hmotnému majetku i jejich zvláštním kategoriím, což jsou drobný nehmotný a hmotný majetek a okrajově je zde zmíněn dlouhodobý finanční majetek. V aplikační části se věnuji městské části Praha 16, kde jsou zachyceny teoretické poznatky z praxe.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses