Nutričný problém - Oravcová, Lenka (2013)
Práca sa zaoberá predovšetkým nutričným problémom a jeho aplikáciou v praxi. Cieľom modelov je vytvorenie takej zmesi potravy, ktorá bude spĺňať odporúčané denné dávky prijatia vitamínov, živín či látok. Celková zmes musí spĺňať všetky výživové odporúčania a mala by byť čo najlacnejšia. Modely sú vyriešené dvoma rôznymi programmi. Ako prvý je použitý MS Office Excel, kde sme pomocou doplnku "Riešiteľ" získali výsledky. Druhýkrát sme využili programovací jazyk Lingo, ktorý našiel rovnaké výsledky. Cieľom tejto práce je dokázať, že je možné stravovať sa zdravo a zároveň aj lacno.