Přínosy, bariéry a možnosti intrapodnikání v různých sektorech - srovnávací studie - Kolandová, Kristýna (2013)
Poznávacím cílem této diplomové práce je vyhodnotit, zdali jsou úspěšně používané principy intrapodnikání v oblasti ICT přenositelné i do jiných odvětví, konkrétně do oblasti stavebnictví. Tato práce posuzuje klíčové faktory, které napomáhají rozvoji intrapodnikání a shrnuje, nakolik jsou tyto faktory zastoupeny ve společnosti Metrostav a.s. Aplikační část je provedena formou kvalitativního výzkumu ve společnosti Metrostav a.s. a IBM Česká republika. Kvalitativní výzkum je doplněn sběrem dat, pomocí individuálních interview, které jsou následně vyhodnoceny a zařazeny do srovnávací analýzy IBM vs. Metrostav. V závěru této práce dochází ke zhodnocení stávající situace a budoucího potenciálu intrapodnikání v různých odvětvích.