Komparační analýza zdanění vybraných příjmů nerezidentů dle smluv o zamezení dvojího zdanění uzavřených Českou republikou. - Pabianová, Eva; Frýzek, Libor; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá rozdíly ve smlouvách o zamezení dvojího zdanění uzavřených Českou republikou se státy jiných zemí. Zaměřuje se na oblast zdanění příjmů, a to jak příjmů aktivních, tak pasivních. Z aktivních příjmů se věnuje problematice stálé provozovny, zisků podniků a příjmů ze závislé činnosti a z pasivních příjmů zkoumá dividendy, licenční poplatky a zdaňování úroků. Cílem je porovnat vybrané příjmy nerezidentů dle smluv o zamezení dvojího zdanění, zanalyzovat je a následně vyhodnotit možnosti pro daňové plánování a umožnit tak daňovým subjektům nalézt možnosti, jak snižovat daňová rizika a negativní dopady zahraničního obchodu.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses