Paušální výdaje při stanovení základu daně z příjmů - Pelouch, Jan (2013)
ABSTRAKT Práce se zabývá vývojem paušálních výdajů v České republice a jejich výhodami a nevýhodami pro poplatníky i pro stát. Zkoumán je také princip a důsledky tzv. švarcsystému. Hlavním cílem je zjistit úroveň využití paušálních výdajů dle různých kritérií. Data potřebná k naplnění hlavního cíle byla získána pomocí vlastního dotazníkového šetření. Na základě analýzy 106ti vyplněných dotazníků se potvrdila vysoká obliba paušálních výdajů. Na závěr jsou navrhnuty změny tohoto systému s ohledem na požadavky státu i poplatníků.