Paušální výdaje při stanovení základu daně z příjmů - Pelouch, Jan; Vančurová, Alena, 1957-; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
ABSTRAKT Práce se zabývá vývojem paušálních výdajů v České republice a jejich výhodami a nevýhodami pro poplatníky i pro stát. Zkoumán je také princip a důsledky tzv. švarcsystému. Hlavním cílem je zjistit úroveň využití paušálních výdajů dle různých kritérií. Data potřebná k naplnění hlavního cíle byla získána pomocí vlastního dotazníkového šetření. Na základě analýzy 106ti vyplněných dotazníků se potvrdila vysoká obliba paušálních výdajů. Na závěr jsou navrhnuty změny tohoto systému s ohledem na požadavky státu i poplatníků.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses