Vnitřní kontrolní systém a oběh účetních dokladů ve společnosti XY s. r. o. - Havlová, Jana (2013)
Práce je zaměřena na kontrolní systém v účetnictví, jehož prostřednictvím stále častěji dochází k podvodům. Důraz je kladen především na dlouhodobý majetek, interní směrnice, inventarizaci a oběh účetních dokladů. Pro ilustraci jsou uvedeny vzory a příklady z praxe. Část práce je o ochraně majetku podnikatelů před zaměstnanci. Správný systém kontroly může podvod včas zarazit nebo zmírnit jeho dopady. Vnitřní kontrolní systém není v české legislativě pro podnikatele definován. Záleží na podnikateli, jaké prvky kontroly využije.