Finanční analýza konkrétního podniku pro účely ocenění - Vaněčková, Kristýna; Rudolfová, Lucie; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Účelem této bakalářské práce je finanční analýza akciové společnosti Znovín Znojmo za roky 2007 až 2011 pro účely ocenění. Práce se skládá ze dvou částí, metodické a praktické. V metodické části jsou vysvětleny základní pojmy, týkající se finanční analýzy a postup finanční analýzy včetně vzorců pro výpočet jednotlivých ukazatelů. V praktické části se potom tyto metody aplikují na společnost Znovín Znojmo a.s. Zkoumají se především ukazatele rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti, na konci práce jsou zařazeny bankrotní a bonitní modely. Cílem práce je zhodnotit celkovou finanční situaci společnosti. Z časového srovnání vyšel najevo propad některých ukazatelů, zejména rentability, v posledním roce, kdy také znatelně pokleslo hodnocení u použitých bankrotních a bonitních modelů. K prostorovému srovnání bylo vybráno pět českých konkurenčních společností zabývajících se, stejně jako Znovín Znojmo a.s., výrobou vína z vinných hroznů. Z prostorového srovnání vyplynulo, že Znovín Znojmo a.s. vykazuje příznivé hodnoty v oblasti aktivity, nebo likvidity, naopak pod průměrem jsou ukazatele rentability, což dlouhodobě způsobuje nízká zisková marže.
Vedoucí práce: Lucie Rudolfová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses