Transferové ceny v účetnictví a daních - Holcmanová, Klára; Jurka, Robert; Dolanská, Darina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce zkoumá téma transferové ceny. Objasňuje základní pojmy týkající se tématu, např. sdružené podniky, řízené transakce, princip tržního odstupu... Dále vyjmenovává legislativní úpravu z pohledu mezinárodní legislativy (směrnice OECD, Arbitrážní konvence) i české legislativy (zákon o daních z příjmů, pokyny MFČR, pokyny GFŘ). Objasňuje a vysvětluje metody stanovení převodních cen a s tím spojené faktory určující srovnatelnost. V praktické části je zpracována modelová situace, na které je objasněn princip stanovení transferových cen a vypracován hrubý nákres dokumentace k převodním cenám.
Vedoucí práce: Robert Jurka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses