Aplikace podmínek platných pro pěší evropské certifikované trasy v projektu „Stezka podél Lužnice nás spojuje“ - Přechová, Barbora; Jarolímková, Liběna; Havelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce analyzuje podmínky platící pro evropskou certifikaci pěších turistických tras podle standardů Evropské asociace turistických klubů. Zkoumá, zda Klubem českých turistů připravovaný přeshraniční česko-rakouský projekt "Stezka podél Lužnice nás spojuje" tyto podmínky splňuje. Práce vychází z dat nasbíraných při přípravě projektu a ta porovnává s kritérii evropské certifikace. Metody analýzy se liší podle druhu zkoumaných kritérií a součástí práce jsou také návrhy řešení konkrétních problémů. Ukázalo se, že největším problémem bude dodržení limitních hodnot týkajících se povrchu trasy a počtu rozhledových bodů, které mohou být jen částečně vykompenzovány množstvím pozoruhodností na trase Stezky podél Lužnice. Práce rovněž diskutuje důležitost certifikace dálkových pěších turistických v České republice.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses