Od recese k občanské iniciativě prezidentská kandidatura Vladimíra Franze - Čábalová, Nataša; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Husák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této práce je komplexní analýza volební kampaně profesora Vladimíra Franze, který se v roce 2012 stal občanským kandidátem první přímé volby prezidenta České republiky. Teoretická část práce se věnuje pravomocem hlavy státu a jeho součinností s druhou exekutivní složkou moci -- vládou. Druhá kapitola se zabývá historií debat o změně volebního systému z nepřímého na přímý, konečnou podobou změny ústavního zákona a profily jednotlivých, jak stranických, tak občanských kandidátů voleb. Úvod třetí kapitoly je věnován prostor stručnému vymezení konceptů občanské společnosti. Největší část třetí kapitoly se zabývá podrobným popisem osobnosti Vladimíra Franze, ideálům, které během kampaně prosazoval, rozborem iniciativy Vladimír Franz prezidentem, jejím principům a způsobům propagace.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses