Ocenění společnosti LINET spol. s.r.o. - Jirásková, Andrea (2013)
Cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu společnosti LINET spol. s r.o. k datu 20. 12. 2012. Práce je rozdělená do dvou částí. V teoretické části jsou popsány použité metody a postupy ocenění. Praktická část zahrnuje popis společnosti, strategickou a finanční analýzu, prognózu generátorů hodnoty, finanční plán a výsledné ocenění. K ocenění podniku byla použita metoda diskontovaných peněžních toků ve variantách volného peněžního toku pro vlastníky a věřitele a ve variantě metody EVA. V rámci srovnání byla rovněž použita metoda účetní hodnoty, která má sice mnoho nedostatků, ale je možné dle ní stanovit spodní hranici tržní ceny podniku.