Aktuální otázky při provozování investičního životního pojištění v ČR - Krudencová, Andrea; Ducháčková, Eva, 1958-; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Hlavním tématem této bakalářské práce je problematika investičního životního pojištění na českém trhu. V úvodní části se zabývám obecným popisem investičního životního pojištění, jeho fungováním a charakteristikou. V stěžejní části práce analyzuji jeho podobu v současnosti a nabídku jednotlivých produktů. V návaznosti na toto jsem si vybrala jeden konkrétní produkt a namodelovala průběh trvání pojištění z hlediska vývoje spořící složky a odkupného. Dále nejsou opomíjeny problémy spojené s tímto typem životního pojištění. V bakalářské práci jsou probírány jak z hlediska teoretického tak i praktického v podobě příkladů z praxe. V samotném závěru zhodnocuji jednotlivé přístupy k řešení situace na českém trhu životního pojištění. Výsledkem této práce je prozkoumání investičního životního pojištění z různých úhlů pohledu a zanalyzování jeho postavení na českém trhu. Vlastním přínosem je začlenění konkrétních statistických dat i vytvoření typového modelového příkladu pojistné smlouvy.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses