Marketing extrémních sportů - Turek, Lukáš (2013)
Tato práce se zabývá marketingem extrémních sportů a je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje základní pojmy týkající se tématu. Mezi ty nejdůležitější patří sportovní marketing, marketingový mix se zaměřením na sportovní odvětví, extrémní sporty a jejich klasifikace. V závislosti na praktickou část je také kladen velký důraz na marketingovou komunikaci, její specifika a vybrané prvky, používané v extrémních sportech. Praktická část analyzuje tuto problematiku ze tří odlišných pohledů. Z pohledu firem zabývajících se produkty přímo určenými pro extrémní sporty. Z názorového stanoviska jiných firem, které primárně nenabízejí produkty pro extrémní sporty, ale využívají je ve své marketingové komunikaci. Jako třetí bude uveden pohled sponzorovaných jezdců, kteří mají v této problematice významnou roli. Cílem práce je analýza marketingové komunikace vybraných disciplín extrémních sportů v prostředí firem působících převážně na českém trhu.