Zahraniční politika Chile v rámci regionu Latinské Ameriky - Petrovičová, Martina (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraniční politikou Chile v rámci regionu Latinské Ameriky. Hlavní pozornost je věnována bilaterálním vztahům s okolními státy a zapojení Chile do regionálních integračních uskupení. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je vymezena definice a obsah pojmu zahraniční politika. Ve druhé kapitole jsou tyto poznatky aplikovány na chilskou realitu. Chile je tedy popsáno z hlediska velikosti, politického systému, hospodářské vyspělosti a geografické polohy. Třetí kapitola je věnována bilaterálním vztahům se sousedními státy - Argentinou, Bolívií, Peru a Brazílií jako největším státem latinskoamerického kontinentu. Poslední kapitola se zabývá rolí regionálních integračních uskupení v chilské zahraniční politice, pro tuto práci konkrétně byly vybrány CELAC, MERCOSUR a UNASUR.