Zahraniční politika Chile v rámci regionu Latinské Ameriky - Petrovičová, Martina; Kochan, Jan, 1977-; Doležal, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraniční politikou Chile v rámci regionu Latinské Ameriky. Hlavní pozornost je věnována bilaterálním vztahům s okolními státy a zapojení Chile do regionálních integračních uskupení. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je vymezena definice a obsah pojmu zahraniční politika. Ve druhé kapitole jsou tyto poznatky aplikovány na chilskou realitu. Chile je tedy popsáno z hlediska velikosti, politického systému, hospodářské vyspělosti a geografické polohy. Třetí kapitola je věnována bilaterálním vztahům se sousedními státy - Argentinou, Bolívií, Peru a Brazílií jako největším státem latinskoamerického kontinentu. Poslední kapitola se zabývá rolí regionálních integračních uskupení v chilské zahraniční politice, pro tuto práci konkrétně byly vybrány CELAC, MERCOSUR a UNASUR.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses