Pojistné smlouvy v rámci osobního finančního plánování - Prosserová, Lucie; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se v první a druhé části zabývá procesem finančního plánování, celkovým sestavením finančního plánu a tím, jak pomocí pojištění tento plán dodržet. Jedná se zejména o to, aby si každý uvědomil své životní cíle a posléze se je snažil naplnit. Veškerá tato přání jsou ohrožena očekávanými i neočekávanými riziky, proti kterým je důležité se zajistit. Tato rizika mohou být nejen životního, ale i neživotního charakteru. Zajistit bychom se měli zejména proti nahodilým skutečnostem, které by mohly způsobit ztrátu příjmu živitele rodiny, jako jsou invalidita, úraz, smrt apod. Závěr práce analyzuje a porovnává jednotlivé nabídky finančních produktů pojišťoven v České republice k zajištění rizik v případě ztráty příjmu živitele rodiny pomocí měsíčních poplatků a pojistného krytí.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses