Právní rámec rozšiřování EU – případová studie Turecko - Klesnil, Jan; Neděla, Radek; Pastorčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této bakalářské práce je podrobně popsat aktuální právní rámec rozšiřování Evropské unie a tuto právní úpravu poté aplikovat na případovou studii Turecka. V první kapitole se práce zabývá obecnými podmínkami přístupu k EU (s důrazem na Kodaňská kritéria), předvstupní strategií pro každý kandidátský stát a samotným přístupovým procesem, který je přehledně rozdělěn podle obdržených statusů. Obsahem druhé kapitoly je podrobný popis přístupového procesu Turecka k EU včetně hodnocení dosavadního plnění Kodaňských kritérií. Závěr této kapitoly je věnován Turecko-Kyperskému sporu a možnostem budoucího vývoje přístupových jednání.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses