Správa společností - Plavec, Martin (2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku správy a řízení společností. Cílem této práce je představit uceleně a v souvislostech základní teoretické koncepty, s nimiž správa společností pracuje. V teoretické části práce jsou nejprve vysvětleny teoretické přístupy k problematice, dále jsou popsány systémy správy společností a na závěr je pojednáno o měření úrovně správy společností. Praktická část práce se věnuje případové studii SAZKA, a.s. Na jejím příkladu je provedena analýza úrovně správy společnosti za použití jak kvalitativních, tak kvantitativních technik. Na závěr jsou rozebrány příčiny úpadku společnosti a průběh insolvenčního řízení s ní.