Správa společností - Plavec, Martin; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Novák, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku správy a řízení společností. Cílem této práce je představit uceleně a v souvislostech základní teoretické koncepty, s nimiž správa společností pracuje. V teoretické části práce jsou nejprve vysvětleny teoretické přístupy k problematice, dále jsou popsány systémy správy společností a na závěr je pojednáno o měření úrovně správy společností. Praktická část práce se věnuje případové studii SAZKA, a.s. Na jejím příkladu je provedena analýza úrovně správy společnosti za použití jak kvalitativních, tak kvantitativních technik. Na závěr jsou rozebrány příčiny úpadku společnosti a průběh insolvenčního řízení s ní.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses