Analýza bezbariérového cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Kuncířová, Kateřina (2013)
Práce se zaměřuje na analýzu bezbariérového cestovního ruchu v Praze. Cílem práce je analyzovat a zhodnotit stávající situaci bezbariérového cestovního ruchu v Praze, tj. přístupnost a vybavenost ubytovacích a stravovacích zařízení, kulturně-historických objektů, parků a dopravy. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola definuje základní pojmy cestovního ruchu a bezbariérového cestovního ruchu. Druhá kapitola analyzuje současný stav bezbariérového cestovního ruchu v Praze. Závěrečná třetí kapitola shrnuje získané poznatky do SWOT analýzy.