Komparace uplatňování odpočtu výdajů na výzkum a vývoj - Krejčová, Dita; Slintáková, Barbora; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nepřímou podporu státu v oblasti výzkumu a vývoje, a to konkrétně ve formě odčitatelné položky od základu daně právnických osob. Popisuje, dle zákonné legislativy, podmínky, za kterých je možno uplatnit odčitatelnou položku a v jaké výši, a to nejen v České republice, ale i ve vybraných státech, které uplatňují právě tuto formu podpory výzkumu a vývoje. V závěru byl vytvořen fiktivní projekt výzkumu a vývoje, na kterém byly znázorněny výpočty daňové úspory v každém z vybraných států, a dle tohoto kritéria byla následně provedena komparace a zhodnocení výsledků. Tento příklad projektu napomohl k vyhodnocení státu s nejvýhodnější daňovou podporou výzkumu a vývoje pro právnické osoby, avšak tento výsledek je relevantní pouze pro tento konkrétní projekt.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses