Predikce příjmů obecních rozpočtů - Daňková, Veronika; Sedmihradská, Lucie; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Předmětem této bakalářské práce je predikce příjmů obecních rozpočtů. Tuto problematiku zkoumám na rozpočtu konkrétní obce, kterou je Město Tábor. Cílem mé práce je zjistit, jakým způsobem Město Tábor predikuje své příjmy a zda by použitím jiné statistické metody nedošlo k zpřesnění výpočtů. Výsledkem provedené analýzy bylo, že Město Tábor vykazuje poměrně přesné výsledky. Přesto by měla změnit metodu predikce u daně z příjmů fyzických osob ze samostatné činnosti, nejlepší metodou je metoda exponenciálního vyrovnání. Pro predikci daně z příjmů fyzických osob z kapitálových výnosů se nejlépe hodí metoda průměrného přírůstku. Závěrem tedy je, že nelze použít jednu metodu pro všechny druhy příjmů.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses