Aktuální změny v zabezpečení osob ve stáří - Vilhelmová, Helena (2013)
Bakalářská práce má za cíl charakterizovat nejdůležitější změny, ke kterým došlo v souvislosti se zabezpečením osob ve stáří, s akcentem na změny týkající se penzijního připojištění, resp. doplňkového penzijního spoření. Dále se práce zabývá plánovanými změnami v kontextu se stavebním spořením a taktéž zasahuje do oblasti důchodové reformy v souvislosti s jejím II. pilířem. Analytická část práce zkoumá vliv státního příspěvku na doplňkové penzijní spoření a na stavební spoření z hlediska jejich reálné výnosnosti. V závěru jsou výše uvedené změny sumarizovány s vazbou na analytickou část bakalářské práce.