Teritoriální diferenciace Pákistánu - Vávra, Martin; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá teritoriální diferenciací Pákistánu z hlediska jeho provincií. V textu jsou uvedeny základní historicko-geografické a ekonomické reálie Pákistánu s důrazem na současnou ekonomickou situaci. Jádrem práce je ekonomická charakteristika jednotlivých provincií Pákistánu, kdy autor se snaží pojímat Pákistán jako mozaiku pestrých regionálních rozdílů a snaží se hledat vzájemné propojující vztahy mezi jednotlivými regiony. Práce se zaměřuje na 4 integrální provincie Pákistánu - Balúčistán, Khyber Pakhtunkwa, Paňdžáb a Sind a území spravované přímo centrální vládou - Islámábád a území FATA.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses