Ekonomické postavení vybraných států Střední Asie ve světovém hospodářství (Kyrgyzstán, Tádžikistán, Turkmenistán, Uzbekistán). - Fusek, Jiří; Kašpar, Václav; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce má za úkol analyzovat ekonomické postavení vybraných států (Kyrgyzstán, Tádžikistán, Turkmenistán, Uzbekistán) s ohledem na jeho relevantní příčiny, vliv společenských struktur a politických aktérů a identifikovat potenciál dalšího rozvoje oblasti. Pro tyto účely poskytuje základní informace o moderní historii regionu a socioekonomické charakteristice zemí s problematikou náboženství a státní správy. Dále podrobněji prezentuje vývoj po rozpadu Sovětského svazu v politické a zejména ekonomické oblasti, aby určila současnou pozici států ve světovém hospodářství, odvíjející se též od zapojení do integračních uskupení a bilaterálních vztahů s dalšími aktéry, kde se na klíčových pozicích nacházejí Čína, Rusko a USA, EU naopak doposud plně nevyužívá svých možností.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses