Témata veřejné diplomacie malých států - Johnová, Ludmila (2013)
Veřejná diplomacie je jedním z prostředků, díky kterým mohou malé státy zlepšit své postavení ve světě, odstranit existující stereotypy a získat vliv a respekt mezi ostatními státy. Práce se zabývá veřejnou diplomacií malých států a analyzuje témata veřejné diplomacie, která mohou malé státy využít jako svoji specializaci. Analyzována je oblast mírových aktivit, rozvojová a transformační spolupráce, vzdělávání a věda. Poslední část se zaměřuje na využití vybraných témat v praxi, a to na příkladu Norska, Dánska a České republiky.