Právní rámec měnové stability eurozóny - Svobodová, Lenka (2013)
Bakalářská práce "Právní rámec měnové stability eurozóny" popisuje snahu Hospodářské a měnové unie o udržení měnové stability z právního i ekonomického hlediska. První kapitola je věnována právnímu řádu Evropské unie a vývoji Evropské měnové unie. Druhá kapitola se zabývá udržováním měnové stability a tedy hospodářskou konvergencí, koordinací daňových soustav a měnovou politikou Evropské centrální banky. Poslední kapitola je věnována analýze statistik členských států Evropské unie.