Insolvenční správce - Plzáková, Nikol; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o osobě insolvenčního správce. Je zaměřena na povinnosti, které mu nastávají během insolvenčního řízení, zvláštní pozornost je pak věnována účetním aspektům a úkolům, jenž musí správce splnit během výkonu funkce insolvenčního správce. Práce nejprve pojednává o osobě insolvenčního správce a snaží se nabídnout ucelený pohled na právní úpravu osoby insolvenčního správce, na předpoklady, které je nutno splnit, aby mohl činnost správce vykonávat a co se pojí s ustanovením správce do funkce. V rámci samotného výkladu úlohy insolvenčního správce v insolvenčním řízení je v práci pojednáno o insolvenčním řízení a o činnostech insolvenčního správce v průběhu řízení bez ohledu na způsob řešení úpadku. V poslední kapitole se práce věnuje účetním povinnostem správce, jenž mu nastávají jak během insolvenčního řízení, tak i po jeho ukončení.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses