Ochrana povinného v exekučním řízení - Šplíchal, Václav; Moravec, Tomáš, 1983-; Grošpic, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce se zabývá ochranou povinného v exekučním řízení. Cílem práce je čtenářům představit českou právní úpravu exekučního řízení včetně nedávné novely exekučního řádu a zaměřit se zejména na ochranu povinného v exekučním řízení. Analizuji většiny způsobů aktivní obrany i pasivní ochrany povinného. Na konkrétních případech demonstruji šíří ochrany, poskytované povinnému ve formě aktivní i pasivní. Práce poskytuje čtenáři představu o nákladnosti a složitosti exekučního procesu a zároveň zmíním některé problémy, které s sebou současná podoba právní úpravy exekučního řádu nese.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses