Ženy v managementu - Fritscherová, Julie (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zastoupení žen na manažerských pozicích. Teoretická část se nejprve zaměřuje na postavení ženy ve společnosti, a to jak z historického, tak i současného hlediska. Dále je zde rozveden obecný profil manažera a jeho základní kompetence. Kapitolu uzavírá otázka genderové diskriminace, bariéry znemožňující ženám kariérní postup a možnosti kombinace pracovního a osobního života. Praktická část ověřuje teoretické poznatky na pozadí vzorku devíti manažerek působících na mezinárodním trhu. Pomocí kvalitativního šetření a jeho následné analýzy zjišťujeme postavení žen v podnikové praxi, jejich příležitosti prosadit se v dnešním konkurenčním světě a aplikaci jednotlivých forem sloužících ke sladění profesní a rodinné sféry.