Ženy v managementu - Fritscherová, Julie; Pauknerová, Daniela, 1970-; Fischerová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zastoupení žen na manažerských pozicích. Teoretická část se nejprve zaměřuje na postavení ženy ve společnosti, a to jak z historického, tak i současného hlediska. Dále je zde rozveden obecný profil manažera a jeho základní kompetence. Kapitolu uzavírá otázka genderové diskriminace, bariéry znemožňující ženám kariérní postup a možnosti kombinace pracovního a osobního života. Praktická část ověřuje teoretické poznatky na pozadí vzorku devíti manažerek působících na mezinárodním trhu. Pomocí kvalitativního šetření a jeho následné analýzy zjišťujeme postavení žen v podnikové praxi, jejich příležitosti prosadit se v dnešním konkurenčním světě a aplikaci jednotlivých forem sloužících ke sladění profesní a rodinné sféry.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses