Aplikace řezné úlohy při výrobě lyží - Luštincová, Radka (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou ze speciálních úloh lineárního programování a to jak z teoretické, tak i z praktické stránky. Jedná se o úlohu o optimálním dělení materiálu, tedy o řeznou úlohu. V úlohách o optimálním dělení materiálu jsou typické dva cíle. Minimalizace odpadu a minimalizace spotřebovaného materiálu. Tato práce obsahuje teoretickou část, která vysvětluje matematický model a různé modifikace řezných úloh. V reálné úloze, která je uvedena v poslední části mé práce se zabývám řešením konkrétního příkladu ve firmě GALUS Industries s. r. o. specializující se na výrobu lyží. Výsledky získané díky programu MS Excel jsou shrnuty v závěru práce. Výsledné hodnoty a postup řešení práce budou firmě předloženy.