Aplikace řezné úlohy při výrobě lyží - Luštincová, Radka; Sekničková, Jana; Řičař, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou ze speciálních úloh lineárního programování a to jak z teoretické, tak i z praktické stránky. Jedná se o úlohu o optimálním dělení materiálu, tedy o řeznou úlohu. V úlohách o optimálním dělení materiálu jsou typické dva cíle. Minimalizace odpadu a minimalizace spotřebovaného materiálu. Tato práce obsahuje teoretickou část, která vysvětluje matematický model a různé modifikace řezných úloh. V reálné úloze, která je uvedena v poslední části mé práce se zabývám řešením konkrétního příkladu ve firmě GALUS Industries s. r. o. specializující se na výrobu lyží. Výsledky získané díky programu MS Excel jsou shrnuty v závěru práce. Výsledné hodnoty a postup řešení práce budou firmě předloženy.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses