Knowledge management - Lubojacký, Roman (2013)
Knowledge management je cestou jak efektivně spravovat znalosti ve společnosti. Cílem práce je analyzovat úkoly a cesty knowledge managementu a technologické prostředky, které jej mohou podporovat a otestovat vybrané softwarové nástroje pro vytvoření znalostní báze business výrazů. První část práce se zabývá analýzou knowledge managementu, technikami a nástroji, které jsou využívány a technologiemi pro jejich podporu. Druhá část se pak věnuje testování nástrojů pro vytvoření znalostní báze business pojmů pro potřeby Business Intelligence Competency Center. Hlavním přínosem práce je vytvoření uceleného přehledu technik a nástrojů knowledge managementu a vhodných technologií pro jejich podporu a dále vytvoření podkladu pro rozhodování společnosti, který nástroj využít pro tvorbu znalostní báze business výrazů v dané firmě.