MongoDB - Petera, Martin; Palovská, Helena, 1959-; Bouda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá dokumentově orientovaným databázovým systémem MongoDB. Nejprve pojednává o NoSQL databázích, jejich historii, vlastnostech a hlavních představitelích těchto databázových systémů. Dále rozebírá specifické rysy systému MongoDB, jeho klíčové vlastnosti a rovněž uvádí, kdy a proč je vhodné využít právě tento systém. Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře s nejdůležitějšími vlastnostmi a možnostmi, které nabízí systém MongoDB, a s jejich využitelností v praxi. Aby bylo tohoto cíle dosaženo, práce obsahuje praktickou ukázku užití MongoDB, na které je demonstrováno, jaké možnosti tento systém nabízí.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses