Ocenění podniku fyzické osoby Martin Stibor - Jaroš, Pavel (2013)
Cílem této diplomové práce je nalézt objektivizovanou hodnotu podniku fyzické osoby Martin Stibor za účelem navýšení základního kapitálu společnosti Korálky.cz s.r.o. vkladem podniku. Fyzická osoba Martin Stibor je podnikem s krátkou historií, zabývající se prodejem korálků, bižuterních komponent a příbuzného zboží pro výrobu zájmové bižuterie. Diplomová práce je členěna do 4 hlavních kapitol: strategická analýza, finanční analýza, generátory hodnoty a vlastní ocenění. Podnik je oceněn výnosově, neboť se nepodařilo vyvrátit předpoklad stálého trvání podniku ("going concern").