Slušovice - výkladní skříň poslední fáze normalizace - Koutná, Gabriela; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Houda, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
V celorepublikovém měřítku se ze zcela neznámého, málo výkonného a neprosperujícího JZD, jakých u nás po nástupu komunismu vznikly stovky, podařilo vybudovat podnik, který se těšil obrovské popularitě, znala jej celá republika. Že za toto pozvednutí družstva, ale i celé oblasti, ve které se nachází, můžou Slušovice vděčit především Františku Čubovi a také režimu, ve kterém fungovalo, se snaží tato práce dokázat. V práci je také popsáno to, jak konkrétně vypadalo zemědělství v rukou družstevních podniků a jak moc se družstva v prvních letech komunistického Československa lišila od slušovického družstva v poslední fázi normalizace, tedy v době jeho největšího rozmachu.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses