Daňové úniky u daně z příjmů právnických osob v ČR - Hanzlíková, Jitka; Müllerová, Libuše, 1945-; Froňková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Má diplomová práce je zaměřena na úpravu základu daně právnické osoby - jak nelegální cestou (daňový únik) tak legální (daňová optimalizace). Uvádím nejprve stručnou historii vývoje daní na českém území a současný stav daňového systému v České republice. Poté se soustřeďuji na samotnou konstrukci daně z příjmů právnických osob včetně navrhovaných změn pravděpodobných od roku 2014-2015. Přes teoretickou část daňových úniků se dostávám k daňové kontrole, kterou dokládám statistikami. Samotné téma daňových úniků je rozděleno do dvou částí - nelegální daňový únik a daňová optimalizace ve vybraných případech. Důkazem stále diskutovaného tématu daňových úniků je nespočet nálezů správců daně a judikátů Nejvyššího správního soudu ČR, o něž jsem doplnila teoretickou část mé diplomové práce společně s příklady.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses