Porovnanie nákupnej atmosféry spoločnosti Intersport a slovenskej firmy Exisport - Mráz, Miroslav; Chylíková, Hana, 1953-; Novák, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cieľom práce je posúdiť nákupnú atmosféru v dvoch maloobchodných jednotkách a na základe určitých kritérií určiť, ktorá jednotka má lepšiu nákupnú atmosféru, prípadne v ktorých oblastiach je lepšia ako tá druhá. V úvodnej časti je teoretický základ práce, sú tu definované prvky, ktoré tvoria nákupnú atmosféru. Taktiež sa tu nachádza popis metód, pomocou ktorých je analyzovaná nákupná atmosféra v maloobchodných jednotkách. Prvou metódou analýzy nákupnej atmosféry je metóda párového porovnania, druhou metódou je Osgoodov sémantický diferenciál. V druhej kapitole sú charakterizované jednotlivé hodnotené spoločnosti, pri každej je aj SWOT analýza. Druhá časť mojej práce je praktická a venuje sa jej tretia kapitola. V tretej kapitole je samotná analýza nákupnej atmosféry oboch maloobchodných jednotiek najprv pomocou terénneho výskumu a následne pomocou marketingového prieskumu pomocou dotazníkov. Po každej analýze sú uvedené aj výsledky zistení a taktiež návrhy zlepšenia nákupnej atmosféry v oboch jednotkách. Tieto návrhy zlepšenia sú formulované tak, aby zvýšili celkovú spokojnosť zákazníkov týchto spoločností.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses