Rola medzinárodných organizácii v konflikte v Líbyi - Mlynárová, Michaela (2013)
Udalosti Arabskej jari v roku 2011 sú často spájané so zahraničnou vojenskou intervenciu a pádom režimu Muammara Kaddáfího. Obsahom tejto práce je analýza konfliktu v Líbyi so zameraním na konanie OSN a NATO. Hlavným cieľom práce je zhodnotiť legalitu a legitimitu humanitárnej intervencie vedenej pod záštitou rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN č. 1973 (2011).