Rola medzinárodných organizácii v konflikte v Líbyi - Mlynárová, Michaela; Druláková, Radka, 1973-; Tůmová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Udalosti Arabskej jari v roku 2011 sú často spájané so zahraničnou vojenskou intervenciu a pádom režimu Muammara Kaddáfího. Obsahom tejto práce je analýza konfliktu v Líbyi so zameraním na konanie OSN a NATO. Hlavným cieľom práce je zhodnotiť legalitu a legitimitu humanitárnej intervencie vedenej pod záštitou rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN č. 1973 (2011).
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses