Uplatnění středověkých obchodních stezek v současném cestovním ruchu České republiky - Čulíková, Jana (2013)
Práce se zabývá možností uplatnění obchodních stezek v cestovním ruchu. Popisuje nejvýznamnější stezky na území České republiky a jejich případný způsob využití a propagace. Praktická část je věnována analýze Zlaté a Jantarové stezky. Cílem práce je zhodnotit současnou situaci a vymezit silné a slabé stránky stezek. Výsledné údaje jsou na závěr práce porovnány.